Fondsenwerving voor palliatieve thuiszorg voor kinderen en de dood bespreekbaar maken bij en met kinderen en jongeren.

Lucas for Life

Lucas for Life vzw vindt zijn oorsprong in het levensverhaal van Lucas Bruyland (2008-2016). Lucas overleed aan de gevolgen van kanker. Lucas werd behandeld in het UZ Gasthuisberg (Leuven) en nadien ook thuis onder begeleiding van het Kites Team van UZ Leuven. Een goed uitgebouwde palliatieve thuiszorg voor kinderen is van essentieel belang om zowel het kind als de ouders de nodige ondersteuning te geven in zowat het zwaarste proces dat ze kunnen doormaken. Hierbij gaat het zowel om medische en materiële ondersteuning, als emotionele en psychologische zorg.

Lucas for Life vzw wil deze thematiek onder de aandacht brengen. Een goed uitgebouwde palliatieve thuiszorg voor kinderen kost geld. De huidige werking van kinderpalliatieve teams is slechts gedeeltelijk structureel gefinancierd. Een groot deel van hun middelen moeten zij uit giften en schenkingen halen.

Lucas for Life vzw wil actief fondsen werven ten behoeve van palliatieve thuiszorg voor kinderen. Praten over doodgaan is moeilijk. Niemand heeft het er graag over en niemand kan met zekerheid zeggen wat doodgaan is en wat er daarna volgt. Toch worden we er allemaal mee geconfronteerd, veraf, maar helaas ook soms heel nabij.

Lucas for Life vzw wil ziek zijn, niet meer beter worden en doodgaan bespreekbaar maken met en bij kinderen en jongeren. Hierbij staan eerlijkheid en openheid centraal. Lucas heeft, zoals vele kinderen die met ernstige ziektes geconfronteerd worden, heel erg dapper en onbevangen gestreden. Zijn verhaal is een inspiratiebron voor andere kinderen, maar ook volwassenen, die tegen levensbedreigende aandoeningen moeten vechten.

Lucas for Life vzw wil zijn nagedachtenis levend houden en blijven inspireren met zijn vechtlust en levensvreugde.

ACTIVITEITEN

Palliatieve steun en steun tijdens rouwproces

REGIO

België

ZIEKENHUIS

Universitair Ziekenhuis Leuven

TALEN

Nederlands, Engels